#skjultbærekraft

ALT HANDLER OM KARBONAVTRYKK!

Mange tror at for å spise bærekraftig må man kutte ut alt kjøtt fra kostholdet sitt. I en norsk kontekst mener vi dette blir for enkelt.

Landbruket i Norge er blant de mest bærekraftige, med små, familieeide gårder spredt over hele landet og millioner av dyr på beite. Visste du at dyr på beite bidrar til karbonlagring i beitemark? Samtidig er dyrehelsen i Norge en av verdens beste, noe som betyr at norske kyr slipper ut mindre metan enn kyr i mange andre land – og vi har verdens laveste bruk av antibiotika.

Hos oss støtter vi den norske bonden, som så langt er den eneste næringen som har inngått en egen klimaavtale med regjeringen. Og som hver dag jobber for å redusere sitt klimaavtrykk.

Og så må vi huske på at bærekraft handler om både miljømessige, sosiale og økonomiske faktorer.

På X har vi derfor valgt å fortsette å servere kjøtt, men vi har noen fokuspunkter vi jobber med:

  1. Vi serverer bare norsk kjøtt, fisk og skalldyr.
  2. Vi tenker nytt! Vi ønsker å kjøpe hele dyr og bruke hele dyret, fremfor å kjøpe inn bestemte stykker av mange dyr. Dette gir kokkene våre muligheter til å prøve forskjellige tilberedningsmetoder og lage overraskende opplevelser for deg.
  3. Vi bruker norske, sesongbaserte råvarer.
  4. Vi jobber kontinuerlig med å redusere matsvinnet vårt, for eksempel ved å bruke skrell som garnityr og nedskalere buffeter underveis i serveringen.
  5. Våre prosjektledere jobber sammen med arrangøren for å velge menyer tilpasset gruppens behov.
  6. Når dagens måltider er over, tar vi vare på rester som serveres i personalkantinen dagen etter.

Vi håper du setter pris på innsatsen kokkene våre legger i maten som står foran deg.

Og du: Har du et godt bærekraftig mattips til oss, gi oss gjerne beskjed!