X MEETING POINT

#skjultbærekraft

X MEETING POINT

Hvorfor i alle dager skal et konferanse- og eventssenter jobbe med bærekraft, tenker du kanskje? Er det ikke nok å satse på vegetarmat og droppe den evige hotellromvasken, så har vi gjort vår del?

Dessverre er det ikke så enkelt. Vår bransje – event og konferanse – påvirker miljøet gjennom transport, vannbruk, maten vi serverer og mye annet.

Vi på X begynte å diskutere bærekraft internt allerede i 2019. Inspirert av både egne ansatte og engasjerte kunder, lærte vi to ting:

Bærekraftig kommunikasjon må være positiv og uten moralisering for å være effektiv.

Bærekraft må utvikles fra grunnen av.

De ansatte kjenner best til utfordringene på sin egen arbeidsplass. Hvis bærekraft framstilles som et ledelsesprosjekt, vil de ansatte aldri føle fullt eierskap til det. Som en kunde sa i et møte: «Vi måtte gjennom en bærekraftopplæring. Jeg mistet interessen etter de første 20 minuttene fordi det var så mange tall og begreper.» Vi tror det er mange som henne.

Derfor har vi nå lansert #skjultbærekraft, som gjør det enkelt og gøy å være bærekraftig med enkle tiltak. Hvorfor akkurat vi? Fordi vi samler mange mennesker hos oss hver dag, og disse menneskene snakker sammen! De snakker sammen hos oss, hjemme med familien, og med venner og kolleger etter besøket. Så hva er bedre enn å spre morsomme ideer videre?

Den gjennomsnittlige nordmannen har begrenset innflytelse over store nasjonale miljøfotavtrykk. Det er få som tar miljøbeslutninger om de store sakene, men hvis alle gjør litt, blir det mye totalt sett.

Derfor har vi satt opp flere QR-koder rundt om i huset. Vi håper dere engasjerer dere og skanner QR-kodene for å finne morsomme fakta, tips og triks som kan inspirere videre og være samtaleemner under arrangementet deres.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – og vi håper du som gjest vil bidra!

Kaffe

Synes du vi er gjerrige som bare fyller opp kaffekoppen din med 70 % kaffe?

Klimakompenser din konferanse på X!

Basert på tilbakemeldinger fra våre kunder, ser vi at stadig flere ønsker å gjennomføre grønne konferanser og bidra til økt bærekraft.

Pausemat

Lurer du på hva som skjer med pausematen når vi rydder den bort?

Cashewnøtter

Lurer du på hvorfor vi ikke har cashewnøtter på nøttebuffeten vår?

Slettesofa

Visste du at hvis alle nordmenn sletter én til to e-poster hver, hadde vi spart like mye strøm som trengs for å lade én million smarttelefoner?

Bevegelse

De fleste av oss liker å spare penger – men visste du at du kan spare penger for bedriften din, samtidig som du tenker bærekraftig?

Varmluft eller papir?

Har du tenkt over at håndvask kan gjøres bærekraftig?

ALT HANDLER OM KARBONAVTRYKK!

Kjøtt eller planter, er det så nøye ’a?