#skjultbærekraft

Kaffe

Synes du vi er gjerrige som bare fyller opp kaffekoppen din med 70 % kaffe?

Visste du at en kopp kaffe krever 140 liter vann i produksjonsprosessen fra start til slutt?

Det er enormt mye vann! Samtidig er vi et stort konferansesenter som i gjennomsnitt har 600 gjester i huset hver dag. Og hvis alle disse skal holde seg våkne for å følge med på det faglige innholdet, krever det kaffe – mye kaffe!

På den andre siden oppdaget våre kursverter og vertinner i 2020 at de helte ut store mengder kald kaffe når de ryddet møterom. Da begynte vi å tenke, og prøvde å finne ut hva vi kunne gjøre for å redusere kaffeforbruket, uten at det gikk ut over kundeopplevelsen. Løsningen vår var enkel, faktisk så enkel at man blir flau over ikke å ha tenkt på det før:

Ved å kalibrere kaffemaskinene våre til å bare skjenke 70 % av en vanlig kopp kaffe, forsikrer vi oss om at gjestene våre fortsatt får kaffen sin, samtidig som vi reduserer mengden kaffe som helles ut.

Det betyr at for hver fjerde kopp kaffe vi serverer, sparer vi en hel kopp som ellers ville blitt kastet. Med 600 gjester i snitt er dette en besparelse på omtrent 150 kopper kaffe hver dag.

Dette betyr en daglig besparelse på over 20.000 liter vann brukt til kaffeproduksjon, og det bare ved å servere én kopp kaffe per person. Og hvem drikker vel bare en kopp kaffe i løpet av en dag? 😉